Marenkikakku

1,5 dl kikherneiden lientä
2 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
(3 tl kofeiinitonta pikakahvijauhetta)
Täytteet oman maun mukaan
Kakun päälle Real Berry pakastekuivattuja mansikoita ja suklaarouhetta

Vatkaa ensin isossa kulhossa sähkövatkaimella kikherneliemi vaahdoksi. Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljauute. (Halutessasi lisää pikakahvijauhetta.) Jatka vatkaamista täydellä teholla 6 - 10 minuuttia, kunnes vaahto on kovaa.

Paista marengit 100 asteessa 1,5 - 2 tuntia (aika riippuu uunista). Tarkista kypsyys ottamalla yksi marenki uunista. Ota uuni pois päältä ja jätä marengit uuniin vielä noin puoleksi tunniksi. Anna marenkien jäähtyä.

Täytä haluamillasi täytteillä, kuten banaanisiivuilla ja mansikkavaahdolla.
Koristele Real Berry pakastekuivatuilla mansikoilla ja suklaarouheella.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.